zelf video maken met VCR

Video Creation Roadmap

Video bezorgt je als ondernemer meer leads, een groter bereik en meer autoriteit.

Ontdek in deze online training hoe je zelf zonder okselvijvers en knikkende knieën je eigen marketingvideo’s maakt dankzij een concreet en helder stappenplan van idee tot publicatie.

Zoveel redenen om in te zetten op video

E

Door waardevolle, inspirerende en informatieve content te delen in korte video’s wil jij je status als expert binnen je vakgebied vergroten.

E

Beleving staat centraal in jouw onderneming en die kan je beter overbrengen met video dan met enkel foto’s of tekst.

E

Op sociale media krijg je een groter bereik, meer respons en meer leads wanneer je videocontent deelt.

E

Video kan je op een hele range van kanalen inzetten: je website, sociale media, YouTube, op een beursstand, tv (als je het groots ziet),…

E

Jongere doelgroepen hebben een duidelijke voorkeur voor bewegende beelden. Wil je hen bereiken, dan doe je dat best op een manier die met hen resoneert.

E

Online trainingen zijn booming business en jij wil mee op die kar. Door je cursus in korte, behapbare filmpjes aan te bieden, kan jij jouw passief inkomen opbouwen.

TS Letters & Pixels Bellewaerde Dimi crop

En zoveel redenen om er (nog) niet aan te beginnen

Perfectionistisch uitstelgedrag speelt je parten: je wil het direct goed doen, want eens online, altijd online. En net dat verlamt je, waardoor je er gewoon niet aan begint.

Het hele technische aspect schrikt je af: video’s opnemen, monteren en online zetten, het klinkt allemaal als erg ingewikkeld werk.

Video’s maken is altijd een beetje sterven: je maakt je zorgen over hoe je overkomt op beeld, je weet je geen houding te geven en voelt je (nog) niet op je gemak voor de camera.

Je wil wel beginnen met video, maar je weet niet wàt je moet vertellen, welke beelden je moet tonen of wat interessant is voor je kijkers.

Of juist het omgekeerde: ideeën genoeg, maar het allemaal inplannen en die video’s ook echt maken klinkt als heel veel werk waarvoor je gewoon geen tijd hebt.

Ja, je hebt het al eens geprobeerd. Een filmpje van een minuut opnemen duurde een hele voormiddag! En dan moest het monteren nog beginnen…

Je hebt die ene take dan ook 20 keer opnieuw moeten doen, waardoor alle fun eruit was en het niet meer spontaan was.

Je weet niet hoe je jouw boodschap to the point brengt of hoe je een script of scenario opstelt waar je je aan kan houden, zodat je niet te veel uitweidt.

Jij hebt geen budget voor video’s: een pro inhuren kost te veel, maar om het zelf te doen, heb je een hele lading duur materiaal nodig, toch?

Wat als ik zeg dat jij met zelfvertrouwen je eigen video’s kan maken, zonder een hele maandomzet uit te geven aan materiaal? Ik begeleid je in Video Creation Roadmap stap voor stap naar jouw marketingvideo’s.

BTS Letters & Pixels Radena Dimi

Maak met gemak je eigen video’s voor je onderneming

Trial and error hoort erbij wanneer je voor het eerst video’s opneemt. Maar je kan wél de grootste beginnersfouten en miskopen vermijden door je te laten begeleiden door een pro. En je hoeft ‘t niet allemaal zelf uit te zoeken of uren YouTube af te schuimen op zoek naar how to’s.

Dankzij Video Creation Roadmap overwin jij je cameravrees en ontdek je alles wat je nodig hebt om vol zelfvertrouwen je eigen video’s te maken: van materiaal tot belichting, scripts, editing en meer. En je hoeft er geen duizenden euro’s voor uit te geven.

Jouw videocontent van a tot z.

Van idee tot online publiceren: jij maakt moeiteloos professioneel ogende video’s zonder dat je een professional moet inschakelen.

Zelfs met een klein budget maak je video’s waarmee jij jouw verhaal kracht bij zet en een band opbouwt met je publiek.

Alles uitgelegd in laagdrempelige, behapbare video’s en met checklists, opdrachten en templates om de theorie meteen om te zetten in de praktijk.

Na Video Creation Roadmap …

Sta je vol zelfvertrouwen voor de camera en deel je spontaan jouw verhaal

Maak je zelf video’s om trots op te zijn, binnen jouw budget

Laat je perfectie varen en vertrouw je op jouw script en checklists

Heb je de nodige technische kennis, waardoor de opnames en montage dubbel zo snel gaan

Krijg je goesting om video’s te blijven maken

Voel je dat je gegroeid bent als mens en als ondernemer

Merk je dat ook je bedrijf groeit doordat je kort op de bal kan spelen en niet afhankelijk bent van een professionele film crew

Zo ziet Video Creation Roadmap eruit

Introductie

First things first

Een algemene inleiding tot de training: wat je mag verwachten en wat ik verwacht van jou. Ontdek bovendien waarom video zo belangrijk is voor je bedrijf en welke soorten video’s er zijn.

Module 1

Mindset

Het succes van jouw video’s staat of valt met je mindset. Ja, video is iets voor jou. Ja, jij gaat dit kunnen. En in deze module leer je hoe je die belemmerende overtuigingen het zwijgen oplegt.

Module 2

Preparation is key

Een voorbereid ondernemer is er twee waard. Alles waarmee je rekening moet houden voor je die camera bovenhaalt. Van strategie tot contentplan en script. Met Pro Tips voor wie nog dieper in dit onderwerp wil duiken.

Module 3

Materiaal essentials

Welk materiaal heb je écht nodig en wat is nice to have? Alles over lampen, microfoons en ander materiaal voor elk budget. Met Pro Tips voor wie meer wil weten over teleprompters en andere extra’s.

Module 4

Camera klaar?

Ontdek wat al die functies van je camera betekenen en hoe je met de instellingen kan spelen om de sfeer te creëren die jij wil én om er goed uit te zien op beeld.

Module 5

En … Actie!

Jouw must-have checklist met alles van kledij over scherpstelling tot testopnames. Spice up your video met B-roll en een handig set-up-stappenplan. Met Pro Tips voor wie wil experimenteren met voice-over, diepte in beeld en de Gulden Snede.

Module 6

Monteren kan je leren

Welke software heb je nodig om je video’s te bewerken? Hoe werkt dat knippen en plakken, hoe voeg je muziek of ondertiteling toe? Met Pro Tips voor wie epische bedrijfsfilmpjes wil maken als een pro.

Module 7

Showtime!

Tijd om die video’s online te plaatsen. Hoe doe je dat? Welke kanalen kies je, hoe maak je een thumbnail? Welke beschrijving zet je erbij om nog meer reacties te krijgen op je video?

jouw videograaf van dienst

Wie is Dimi Ferrest?

Ik maak al meer dan 12 jaar video’s en animatievideo’s voor allerlei grote en kleinere bedrijven en organisaties. Sinds 2018 doe ik dat bij Letters & Pixels, het bedrijf dat ik samen met mijn vrouw Annick run.

Wij zetten de boodschap van onze klanten om in sterke verhalen. Verhalen die blijven plakken in hoofd en hart. Onze droomklanten? Duurzame bedrijven die de wereld een mooiere plek willen maken. Wij helpen hun missie te verspreiden met verrassende bedrijfsfilms, krachtige promovideo’s, originele vacaturevideo’s, heldere how-to-filmpjes en e-learningvideo’s. Of nog iets anders, geen idee is te gek.

Ik geef als ervaren videograaf mijn klanten continu tips, maar ik mocht een paar jaar geleden voor het eerst zelf ervaren hoe het was om voor de camera te staan toen ik mijn eerste eigen videoles opnam. Een hele namiddag deed ik over een filmpje van een paar minuten. Frustratie alom en alle spontaniteit weg. Ik wist technisch gezien hoe ik de perfecte video moest maken, maar eens ik aan de andere kant stond, nam mijn perfectionisme het volledig over. Ondertussen heb ik al meer ervaring en neem ik de tips die ik mijn klanten geef zelf ter harte. Practice what you preach, gelijk ze zeggen.

Nu leer ik ook freelancers en solo-ondernemers hoe ze zelf hun video’s kunnen maken. Enerzijds maak ik de technische kant begrijpelijk en overzichtelijk. Anderzijds help ik hen om hun zelfvertrouwen terug te vinden wanneer ze hun eerste video’s willen opnemen. Zo hoeven ze geen honderden of duizenden euro’s uit te geven aan professionele videografen, maar kunnen ze zelfs met een minimaal budget al aan de slag om met video hun onderneming te helpen groeien.

Ik heb Video Creation Roadmap gemaakt voor ondernemers die weten welke impact video kan hebben voor hun bedrijf.

BTS Letters & Pixels Radena Dimi
BTS Letters & Pixels 2Can Dimi

Deze cursus is voor jou als je

Gebeten bent om meer te weten over video en er zelf mee aan de slag wil

Schrik hebt voor wat anderen gaan zeggen en hoe je overkomt op beeld

Inspiratie wil om je boodschap goed over te brengen met video

Zelf wil leren hoe je je video’s monteert, zodat je snel kan schakelen

Denkt dat video’s maken duur is (spoiler alert: dat hoeft het niet te zijn)

Feedback wil van een pro op jouw video’s

Dit vragen anderen over Video Creation Roadmap

Is video wel iets voor mij? Ga ik dat wel kunnen? Ik heb geen technische kennis.

Het enige wat je op voorhand moet hebben, is goesting. Iets in jou dat zegt “dit heb ik nodig, ik wil meer gaan inzetten op video en ik heb daar hulp bij nodig”. Ja, iedereen kan filmpjes maken. Je hebt er geen diploma Burgerlijk Ingenieur voor nodig. Ik leg je alles uit en leer je de basics aan die je nodig hebt om zelf je video’s te maken en te monteren. Heb je nog een vraag, dan kan je die altijd stellen!

Ik heb geen tijd om dat allemaal te leren, want het is niet alleen maar lesjes bekijken, maar ook oefenen.

Je hebt gelijk. Het vraagt wat tijd. Daarom werk ik met een online training die je kan volgen op je eigen tempo. Je kan mij altijd een berichtje sturen om je te helpen wanneer je ergens op vastloopt. Daarnaast zet ik pas om de 2 weken een nieuwe module online. Zo geraak je niet overweldigd door alle info. O ja, en je behoudt toegang tot het online platform zolang de training blijft bestaan. Tijd genoeg om een bepaalde les of module nog eens te hernemen wanneer je er nood aan hebt.

Een investering van 750 euro voor de premium versie, ga ik dat eruit halen?

Wil je aan de slag met video? Dan kan je ook een professionele videograaf inhuren voor 1 of 2 video’s voor hetzelfde bedrag (meestal meer). Deze training is een eenmalige investering om voor de rest van je leven video’s te maken waarmee je meer kwalitatieve leads aantrekt, meer likes, comments en shares krijgt op social media én een echte band schept met je kijker.

Kan ik de cursus betalen in termijnen?

Natuurlijk. Je kan zowel voor de DIY als de Premium versie in 3 maandtermijnen betalen. Je betaalt voor de DIY dan 3x € 120 en voor de Premium betaal je 3 x € 255. Stuur een mailtje naar dimi(at)lettersandpixels.be als je in termijnen wil betalen en dan regelen we dat voor je.

Bied je ook KMO-portefeuille aan voor deze training?

Neen, deze online training komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Laat je niet langer tegenhouden door twijfels, belemmerende gedachten of schrik voor het technische aspect. I’ve got you covered. Dankzij Video Creation Roadmap sta je binnenkort zelfzeker voor de camera en maak je zelf de filmpjes waarmee je jouw bedrijf in de spotlight zet!